Puc registrar un holograma o una olor com a marca? Reforma de la llei de marques

Puc registrar un holograma o una olor com a marca? Reforma de la llei de marques

A partir del 14 de gener de 2019 i després de la reforma de la Llei de Marques serà possible registrar marques no convencionals tals com hologrames, de posició, tridimensionals, de color, olfactòries, tàctils, de sabor, etc.

El registre de marques diferents a una marca denominativa (text pla) o gràfica (un dibuix o logotip) és una de les principals novetats que porta amb si la reforma a la Llei de Marques, amb la qual es trasllada al nostre dret intern el que es preveu en la Directiva europea 2015/2436. A partir d’ara, deixa de ser requisit per al registre d’una marca el que pugui ser representada gràficament, permetent-se d’aquesta manera el registre d’una olor, un holograma, una marca tridimensional, entre altres.

Però aquesta no és l’única novetat. A més, la nova regulació faculta a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques a resoldre directament sobre les accions de nul·litat o caducitat de les marques registrades, evitant-se, d’aquesta manera, haver d’acudir-se als tribunals mercantils en la majoria de casos, la qual cosa sens dubte agilitarà el procés i reduirà els costos.

La nova norma també preveu una llibertat absoluta perquè qualsevol persona física o jurídica –fins a les entitats de dret públic- puguin sol·licitar el registre d’una marca, eliminant les anteriors restriccions en aquest aspecte. També desapareix la tradicional distinció entre marques notòries i marques canviades de nom, quedant com a única categoria de protecció reforçada les marques canviades de nom.

Si tens pensat registrar una marca o tens algun dubte respecte a la teva marca ja registrada, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

 

Marinel-lo @ Partners
info@matp.es